Tekniken i centrum

På Vattenfallgymnasiet specialiserar vi oss på Teknikprogrammet. Du kan välja mellan två spännande inriktningar med ett unikt fokus på hållbar energiutveckling: Teknikvetenskap eller Produktionsteknik. Utveckla framtidens teknik för en hållbar och fossilfri framtid med elproduktion från kärnkraftverk och förnybara källor. Vill du få ännu djupare kunskap inom elproduktion? Då kan du läsa ett yrkesinriktat fjärde år till gymnasieingenjör!

Sverigeunik!
Teknikprogrammet
Teknikvetenskap

Gillar du att konstruera eller programmera? På inriktningen Teknikvetenskap får du lära dig mer om arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering.

Sverigeunik!
Teknikprogrammet
Produktionsteknik

Gillar du att lösa problem? Gillar du att arbeta logiskt och strukturerat? Vill du arbeta både teoretiskt och praktiskt? Då kan inriktningen produktionsteknik på Teknikprogrammet vara för dig.

Har du ett stort intresse för teknik?

Gillar du kluriga problemlösningar? Står det en låda Tekniklego kvar under sängen? Utmanar du gärna i Schack eller Minecraft? Och har lektionerna med matematik, fysik och kemi varit utmanande men roliga. Då är teknik med all sannolikhet något för dig.

Vill du skapa ett hållbart samhälle?

I vår utbildning kan du fördjupa dig inom ditt intresseområde. I Hållbart samhälle sätter vi fokus ekologiska, sociala och ekonomiska perspektiv på samhällsutveckling. Du får fördjupa dig i frågor som bland annat rör miljöutmaningar, ekosystem, samhällsplanering och miljöpolitik.

Vill du vara med och utveckla framtiden?

Vår ambition är att du ska kunna bli den som utvecklar framtidens teknik för en hållbar och fossilfri framtid. Hos oss läser du Teknikprogrammet med fokus på elproduktion från kärnkraft och förnybara energikällor som sol, vind och vatten.

På Vattenfallgymnasiet har vi ett arbetssätt som påminner om arbetslivets. Genom studiebesök, praktik och gästföreläsningar får du möjlighet att uppleva arbetslivets olika roller och arbetsuppgifter. Som elev på vårt teknikgymnasium får du också förtur till praktikplats på Vattenfalls olika anläggningar och enheter, världen över. Du får kontakter i företagsvärlden och möjlighet att börja bygga nätverk.

Teknikprogrammet med fokus på hållbar energi

På Vattenfallgymnasiet läser du ett nytänkande teknikprogram med ett unikt fokus på olika energiformer. Utveckla framtidens teknik för en hållbar och fossilfri framtid med elproduktion från kärnkraft och förnybara källor som sol, vind och vatten.

Utveckla framtidens teknik som minskar klimatavtrycket

Här på Vattenfallgymnasiet förbereds du till högskola och arbetsliv med kunskap att själv utveckla framtidens teknik inom elproduktion från energikällor som minskar klimatavtrycket. Jobba för framtidens lösningar på en av vår tids största utmaningar – klimatförändringarna!

Nära samarbete med Vattenfall AB

Vattenfallgymnasiet har ett nära samarbete med Vattenfall AB och därmed tillgång till Forsmarks kärnkraftverk och SKB:s anläggningar, liksom Vattenfalls FoU-laboratorium i Älvkarleby. Alla som studerar på Vattenfallgymnasiet erbjuds praktikplats på Vattenfall och ges även förtur till sommarjobb.

Stort utbud
av kurser

På Vattenfallgymnasiet har vi ett stort kursutbud som ger dig som elev valfrihet och möjlighet till att bredda och fördjupa dina kunskaper och förmågor inom en mängd ämnen. Du kan genom att läsa extra kurser förbereda dig bra för vidare studier eller yrkesliv.

Programfördjupningar

Vi har ett flertal olika programfördjupningar. Tillsammans med de gymnasie- och programgemensamma kurserna anger fördjupningarna vilka kurser som du måste läsa. Du kan sedan välja till fler kurser efter intresse och behov.

Praktik

Under studietiden på Vattenfallgymnasiet kommer du få göra praktik och studiebesök i olika former på olika företag och enheter inom Vattenfalls organisation. Att komma ut i olika verksamheter är värdefullt, lärorikt och kontaktskapande.

Gymnasiearbete

I årskurs tre gör du ett gymnasiearbete. Vi har valt att gymnasiearbetet ska göras mot något företag helst verksamma inom energibranschen. Arbetet är ett bra tillfälle för dig att fördjupa dig inom ett smalare område, få insikt i nya verksamheter och skapa en start på din karriär.

Bo med närhet till skolan & naturen

På vårt Campus har du nära till skolan, vännerna och naturen och har många möjligheter till olika fritidsaktiviteter. Rummet du hyr är möblerat. Kök och allrum delas med dina huskompisar. Skolan bjuder på frukost och ibland även en vällagad middag.

Vill du få ännu djupare kunskap inom teknik och elproduktion? Har du läst Teknikprogrammet eller annan likvärdig utbildning och vill fördjupa dig? Eller känner dig redo för att kliva ut i arbetslivet direkt? Då kan du ta chansen att läsa Teknikprogrammets yrkesinriktade fjärde år och få titeln gymnasieingenjör. Du kan ansöka till vårt fjärde år oavsett var du läst dina tre föregående gymnasieår.

Stäng